Hoofdpijnklachten

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Bij de meeste mensen is dit gelukkig van voorbijgaande aard. Soms kan hoofdpijn het dagelijks functioneren sterk negatief beïnvloeden. De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter.

Verschillende soorten:

Er worden verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan migraine en spierspanningshoofdpijn het meest bekend zijn. Spierspanningshoofdpijn is met behulp van Beweegpunt Heiloo goed positief te beïnvloeden. Kenmerkend voor spierspanningshoofdpijn is een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd (strakke band, helm), dat zowel aan één als aan beide zijden voor kan komen. Vaak gaan deze klachten (vooraf) gepaard met een gespannen gevoel in nek en schouders. De oorzaak van spierspanningshoofdpijn is een te hoge spanning van de spieren die van de schouders naar de nek en het hoofd lopen. Deze verhoogde spierspanning wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding en of stress.

En nu?

Beweegpunt Heiloo biedt u een structurele oplossing voor uw hoofdpijn door middel van:

  • oefeningen om u bewust te maken van het verschil tussen (spier)spanning en ontspanning.
  • oefeningen om de doorbloeding van de overmatig gespannen spieren te bevorderden.
  • stressvermindering; Aangezien stress een negatieve invloed heeft op de hoofdpijn, wordt u geleerd hoe u op lichaamssignalen kan reageren en hoe u het beste met stress kunt omgaan.
  • het aanleren van een gunstig adempatroon; een hoge ademhaling geeft meer spanning in de nek en schouders en kan daardoor hoofdpijn veroorzaken.
  • het leren aannemen van een gezonde houding. Het accent ligt hierbij op de stand van het hoofd, schouders en de strekking van wervelkolom en nek. Er worden spierversterkende oefeningen gedaan: de spieren die zorgen voor de gunstige houding moeten versterkt worden, zodat de overbelaste spieren meer kunnen ontspannen.
  • massage; Indien nodig worden de gespannen spieren gemasseerd om de doorbloeding te verbeteren en het herstel te versnellen.
  • Het toepassen van alles wat u bij beweegpunt Heiloo geleerd heeft in het dagelijks leven; Als de spierbalans is verbeterd en u zich een minder belastende houding eigen heeft gemaakt, wordt de aandacht gericht op uw bewegingspatroon in het dagelijkse leven. Het is immers belangrijk dat u zich bewust bent en blijft van spanning en ontspanning en dat u uw spieren niet meer belast dan nodig is.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact  met ons op of meldt u aan via het aanmeldingsformulier