Op aanbeveling van een vriendin kwam ik bij de mensendieck praktijk in Heiloo terecht om hulp te zoeken voor  mijn toenemende mobiliteitsproblemen als gevolg van MS. Inmiddels wordt ik nu al 5 jaar begeleid door Angelique en zij is mijn steun en toeverlaat geworden.

Oplossen kan zij mijn problemen niet, maar ze helpt me mijn bewegingen te optimaliseren door oefeningen en door mij inzicht te geven in mijn bewegingspatronen. Acute pijnklachten worden verlicht via massage. Ik besteed het liefst zo weinig mogelijk aandacht aan mijn beperkingen maar het valt niet te ontkennen dat het af en toe lastig is. En dan ben ik heel blij met Angelique om mij over de hobbels heen te helpen.

Els Groot

Ik bleek een kromming in m’n rug te hebben waardoor ik te veel op links zat. Ondanks het vele oefenen wat ik deed op m’n paard Martsje, was op de rechterhand rijden altijd een uitdaging. Het was lastig om op de volte te blijven en niet een eivormig figuur te rijden.

Met behulp van Angelique zijn we naar mijn houding gaan kijken. Ik bleek een kromming in m’n rug te hebben waardoor ik te veel op links zat waardoor ik Mats meer naar buiten duwde. Door meer bewust te zijn op m’n houding en m’n rechterbeen wat langer te houden gaat het stukken beter. Door oefeningen die ik heb geleerd van Angelique op en naast m’n paard te doen werken we aan een betere samenwerking. Ik heb er veel baat bij!

Sandra Bloemendaal

Wat nog geen enkele instructrice wist op te lossen, was de pijn in mijn heup die ik had na het rijden. Al jaren heb ik paardrijles met onze haflinger Honola, maar wat nog geen enkele instructrice wist op te lossen was de pijn in mijn heup die ik had na het rijden. Via een kennis kwam ik in contact met Angelique en ben ik voor een intake gesprek bij haar in de praktijk geweest.

Ik ben daar uitgebreid onderzocht en ik kreeg een aantal oefeningen mee om dagelijks thuis te gaan doen. Daarnaast is ze een aantal keer bij ons op stal geweest. Tijdens deze sessies moest ik rijdend op Honola oefeningen doen en gaf zij advies over mijn houding en zit. Ook liet zij mij d.m.v. film opnames, die zij had gemaakt tijdens mijn rijden, zien waar mijn probleem zat. Ik ben nu veel bewuster van mijn houding en zit en mijn klachten zijn veel minder. Ook Honola heeft er baat bij gehad, ze ging veel makkelijker lopen en ontspant nu veel sneller. Ik raad het iedere ruiter aan om eens door een oefentherapeute van Fit4Riding naar je houding en zit te laten kijken, er valt op dit gebied nog veel winst te behalen.

Lilian van Arkel

De afgelopen vier jaar heb ik veel fysiek zwaar werk gedaan voor diverse uitzendburo’s. Ik ben meerdere keren door mijn rug gegaan als gevolg hiervan. De manueel Fysiotherapeut was altijd mijn redder in nood . In 2016 ben ik verhuisd en ik kreeg weer last van mijn rug. Mijn nieuwe huisarts wilde geen nieuwe pijnstillers voorschrijven en verwees mij door naar Beweegpunt Heiloo. Mijn versleten tussenwervelschijven waren volgens hem niet de oorzaak van mijn probleem.

In het begin had ik de nodige twijfels of die simple oefeningen wel zouden werken…. Het is wonderbaarlijk dat ik nu, na een aantal maanden geen serieuze pijn in mijn rug meer heb en veel beter naar mijn lichaam kan luisteren . Ik heb geleerd om anders te lopen, bewegen en tillen. Je bent nu je eigen therapeut als je je oefeningen blijft doen… Een aanrader dus !!!

Herman Vos

Onlangs therapie gevolgd bij Mensendieck Heiloo. Professionele en enthousiaste begeleiding. De duidelijke uitleg waar de klachten vandaan komen en hoe de oefeningen bijdragen aan herstel werken motiverend! Tijdens de oefeningen ook goede sturing die inzicht geven in je houding. Top!

Francisca Nijveld.

Al bijna een jaar had ik veel last van mijn linkerschouder. De pijn was vervelend bij sporten, maar toen ik ook niet meer kon slapen, was de maat vol voor mij en zocht ik hulp. Ik had zelf de indruk dat de pijn veroorzaakt kon worden door een verkeerde houding. Met die vraag kwam ik bij Mensendieck Heiloo, bij Nancy van Ham terecht. In een uitgebreide intake heeft Nancy met mij verkend welke andere factoren er wellicht ook een rol konden spelen, of dat het “slechts” een verkeerde houding betrof. En ook binnen deze afspraak kreeg ik al een paar oefeningen mee. Dat voelde prettig om met kleine oefeningen aan de slag te kunnen.

Stapsgewijs heeft Nancy mij geleerd en laten ervaren hoe ik mijn schouder sterker en soepeler kon krijgen, en veel belangrijker: hoe ik ook de rest van mijn rug en buik sterker kon krijgen. Het gaat bij Mensendieck niet alleen om je zwakke plek, maar om het geheel van bewegen.

Na ruim 2 maanden ben ik pijnvrij en dat is zeer fijn. Ook ben ik me goed bewust van mijn houding en wat ik zelf kan corrigeren in mijn houding. Wat ik prettig vind, is dat het niet gaat om grote wijzigingen in mijn leven, maar dat het juist gaat om wat meer bewustzijn in kleine aanpassingen. En natuurlijk had ik die stap al veel eerder moeten en kunnen maken!

Groetjes, Linda

In November ben ik doorverwezen door een collega om eens bij Nancy van Ham een afspraak te maken vanwege goede ervaringen. Ik zat er door familieomstandigheden ontzettend doorheen en wist geen uitweg meer. Ik voelde me enorm gespannen. Op een van de 1e vragen van Nancy: ” waar kom je precies voor”, zei ik: “ik weet het eigenlijk niet”.

Nu is het april en heb ik mijn laatste gesprek met Nancy afgerond. Ik heb aan Nancy ontzettend veel gehad. Zij heeft een luisterend oor geboden en mij op de weg geholpen waar ik op wilde zitten. Zij heeft mij veel handvatten gegeven waar ik mee verder kon, mij anders laten kijken naar situaties en ben zelfverzekerder en sterker geworden. Ook heeft Nancy mij ontspanningsoefeningen geleerd om tot mijzelf te komen, mezelf rustig te maken bij situaties waar ik het even niet meer zag zitten. D.m.v een vragenlijst bij een van de 1e gesprekken en dezelfde vragenlijst bij het laatste gesprek was duidelijk te zien dat het voor mij goed heeft geholpen. Ik zou dit iedereen aanraden. Ik heb het als heel erg leerzaam ervaren.

Bedankt!!
Gr Monique

Ik kwam via mijn huisarts terecht bij Mensendieck Heiloo. Jarenlang had ik last van pijn rondom mijn bekken. Ik volgde het programma voor Chronische Pijn bij Angelique den Ouden. Het was een openbaring voor mij. Ik leerde mijn sterke en minder sterkte kanten goed kennen en hoe ik die op de juiste manier in kon zetten. Na een aantal maanden intensieve begeleiding kreeg ik zo weer controle over mijn lijf en geest. Ik kwam erachter dat de pijn in mijn lijf steeds meer een gevolg was van mijn emoties. Ik worstelde met ervaringen uit mijn verleden.

Zo kwam ik terecht bij Nancy van Ham. Opnieuw merkte ik dat lichaam en geest sterk verbonden zijn. Gedurende deze periode kreeg ik inzicht in ongewenste patronen en oefende ik samen met Nancy hoe ik deze patronen kon omzetten naar iets positiefs. Daardoor kon ik me beter ontspannen en verdwenen de verkrampingen in mijn buik. Ik merkte dat ik eerlijk over mijn problemen kon praten omdat ik voelde dat Nancy mij begreep. Ik krijg ook begeleiding van Nancy met oefeningen om mijn bekkengebied sterker te maken. Ik ben Angelique en Nancy enorm dankbaar voor hun begeleiding.

Tanya